En fisketur på havet er bare skønt, og godt for sjælen. Dog er det vigtigt at have respekt for vand, og tage sine foholdsregler og dermed øge sikkerheden. Et godt råd er at følge 5 de gode råd inden man drager afsted.

Du skal selv kunne kalde på hjælp, hvis du får problemer eller kommer i nød. Ofte bliver en redningsaktion sat for sent i gang på grund af forsinket nødmelding. Du kan fx bruge din mobiltelefon, lyd- og lyssignaler, men den sikreste forbindelse til land er en VHF-radio.

Før du tager på havet, er det vigtigt, du lærer at sejle. Alle på vandet har brug for at træne sejladsfærdigheder, og som ny sejler bør du tage et duelighedsbevis. Du skal blandt andet have styr på båden eller jollen og kende reglerne til søs.

Inden du tager ud at sejle, skal du sørge for at holde dit grej i orden. Det rigtige grej og vedligeholdelse af udstyr kan stoppe mange ulykker. Det er samtidigt vigtigt at vide, hvad en førstehjælpskasse skal indeholde, og hvilke raketter og nødblus det ville være klogt at tage med på sejlturen.

Du skal planlægge din tur grundigt, inden du tager ud på havet. På den måde kan du komme mange potentielle problemer i forkøbet. Det handler om at kende til navigation, sørge for forsyninger, rigtig påklædning samt have styr på vind og vejr.

God tur.